OVO

OVO (Ouderen Voor Ouderen) is ontstaan vanuit een initiatief van Stichting Factor Deurne West. Vitale en actieve ouderen werken samen om (kwetsbare) leeftijdsgenoten helpen.

Het idee van OVO is eenvoudig. Vitale oudere mensen uit de gemeente Deurne gebruiken hun kennis en vaardigheden om kwetsbare, oudere mensen uit Deurne te helpen met karweitjes. Het gaat hier om de kleinere karweitjes zoals een hekje schilderen, een tuin of schuur opruimen, spullen naar de milieustraat brengen, iets ophangen, de gordijnen een keer wassen, herstelwerkzaamheden voor kleding, etc. Allemaal karweitjes die voor sommige ouderen een zware last betekenen of zelfs niet meer mogelijk zijn. Deze aanpak heeft diverse voordelen. Eén ervan is dat hiermee de kwetsbare ouderen mogelijk langer zelfstandig in hun eigen huis kunnen blijven wonen en de regie kunnen houden over hun eigen leven. Daarnaast levert het uitvoeren van karweitjes voor anderen ( vitale ouderen ) voldoening op en biedt het mogelijkheden om nieuwe contacten te leggen. Tot slot, maar niet onbelangrijk, zal deze aanpak tot een kostenbesparing leiden in een tijd waarin toch al op vele vergoedingen bezuinigd wordt.

Voor OVO is een nieuwe vereniging, onafhankelijk van stichting Factor, opgericht met een eigen bestuur. Deze vereniging kan wel rekenen op de steun van Factor bij de organisatie en uitvoering van de werkzaamheden. Ook kan OVO gebruik maken van de werkplaats en gereedschappen van Factor. OVO zoekt nog naar ouderen die graag anderen met een karweitje helpen. Omdat OVO bestemd is voor de hele gemeente Deurne, zou het goed zijn als alle wijken/dorpen van Deurne vertegenwoordigd zijn. Geïnteresseerden kunnen zich melden via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06-25261532.


OVO wordt ondersteund door het Oranje Fonds Stichting Steun Welzijnszorg Deurne en Gemeente Deurne.

Twitter

Impressie

Sponsoren