Veelgestelde vragen

Wat is OVO?
OVO is een vereniging van ouderen die elkaar helpen met allerlei 'klussen' en zaken die in en rond huis gedaan moeten worden. OVO bestaat geheel uit mensen die een helpende hand nodig hebben en vrijwilligers.
Er zijn geen betaalde krachten bij OVO betrokken.

Voor wie is OVO?
OVO is in principe voor alle ouderen en voor mensen met een handicap in de gemeente Deurne die ergens hulp bij nodig hebben. 

Wat doet OVO?
De vrijwilligers van OVO helpen u bijvoorbeeld om uw tuintje in het voorjaar weer in orde te brengen of met de gordijnen een keer uitwassen. Maar ook de schuur opruimen, naar de milieustraat rijden, een kapotte lamp vervangen of uw tuinhekje repareren. Eigenlijk kunt u met al u vragen bij OVO terecht en wij kijken dan of we er vrijwilligers voor hebben.

Wat kost het?
In principe kost de hulp van OVO niets.
U betaalt alleen de werkelijk gemaakte kosten. Als we bijvoorbeeld voor u naar de milieustraat rijden dan betaalt u de stortkosten en de gereden kilometers. De uren van de OVO vrijwilligers kosten niets.
Wel dient u lid te worden van de vereniging OVO, dat kost € 12,00 per jaar.

Waarom moet ik lid worden?
De contributie voor het lidmaatschap van OVO wordt gebruikt om gereedschappen, aanhangers en machines te onderhouden. Ook vinden we het belangrijk dat de vrijwilligers samen een kopje koffie kunnen drinken in de kantine van onze werkplaats in Deurne.

Doet OVO alle klussen?
Nee, de coördinator bepaalt samen met de vrijwilligers welke klussen zij willen en kunnen doen.

Wie zijn de vrijwilligers van OVO?
In principe kan iedereen vrijwilliger van OVO zijn maar het zullen vooral ouderen zijn. Vrouwen en mannen die niet meer kunnen, hoeven of mogen werken maar zich nog vitaal voelen en wel iets voor anderen willen doen. U hoeft geen specifieke vakkennis te hebben om vrijwilliger te zijn, alle hulp is welkom. We zoeken mensen uit alle kerkdorpen en wijken van Deurne die vrijwilliger willen worden.

Kost het veel tijd om vrijwilliger te zijn?
Iedere vrijwilliger van OVO kan zelf bepalen hoe vaak hij of zij wil helpen. Als u bijvoorbeeld een paar uur per week of per maand wilt helpen kan dat, maar als u meer tijd heeft is dat ook fijn.

Kunnen vrouwen ook vrijwilliger worden?
Jazeker kan dat, heel graag zelfs. Er zijn heel veel dingen die vrouwen beter of net zo goed kunnen. En bovendien is het gewoon gezelliger als we allemaal met elkaar samenwerken om een bepaalde klus te klaren.

Als ik een vraag heb?
Als u een 'klus' hebt, vrijwilliger wilt worden of meer informatie wilt, dan kunt u met ons bellen of mailen.
Als u met een vereniging of groep bent kunnen we ook naar u toekomen om te vertellen over OVO en de mogelijkheden.

Twitter

Impressie

Sponsoren