Ouderenmiddag 2008

Zaterdag 13 september werd de sfeervol ingerichte, voormalige, H.Geest kerk bezocht door 250 mensen, variërend in de leeftijd van 55+ tot 90+! De KBO had in samenwerking met de Stichting Factor Deurne West een middag georganiseerd met een gevarieerd programma.
Onder het genot van een kopje koffie met vlaai werd de middag geopend door presentator Tonnie Wijnands en samen met KBO voorzitter Jo Leijten werden de aanwezigen van harte welkom geheten en met name wethouder Ragetlie, die aanwezig was namens het College.
Het programma werd flitsend ingezet door illusionist Magic Serge, die mijn zijn act en goocheltrucs het publiek volop wist te boeien.
De muzikale noot kwam van de zanggroep Con Brio, die sfeervolle liedjes ten gehore brachten. Hoogtepunt van de dag was wel het eerste Deurnese kampioenschap:

“Snijt oewen aigen mik”

12 dames gingen deze strijd aan onder het toeziend oog van bakker Nico Jacobs en zijn vrouw Mieke, die een demonstratie gaf van het mik snijden op de ouderwetse manier.
Getooid in “Mien Dobbelsteen” schorten ging men aan de slag om mooie gelijkmatige sneden brood (tegen de boezem!) te snijden. Het was een hilarisch schouwspel en de jury oordeelde dat mevrouw Nelie van Deursen de winnares was van dit eerste kampioenschap en ze ontving een mooie beker en een oorkonde! Voor het komend jaar zijn er al plannen om voor het Guiness Book of Records te gaan!
Na de pauze deed de Mystery Guest zijn intrede. Geheel in vermomming nam de guest plaats achter een scherm waar alleen het silhouet zichtbaar was. Goedgebekte Tonnie Wijnands leidde e.e.a. in goede banen en al gauw werd geraden wie de Mystery Guest was:

onze eigen Brabantse weerman Johan Verschuuren!

Het publiek werd nog getrakteerd op een aantal leuke weeranekdotes en voor de rest van de middag was het echtpaar Verschuuren eregast. Ze konden meegenieten van een optreden van de zang- en cabaretgroep Rozegeur en Valse schijn. Na een spetterende finale, waarbij alle artiesten in het zonnetje werden gezet werd de middag afgesloten met een heuse Brabantse koffietafel, compleet met balkenbrij, bloedworst en zult!


Twitter

Impressie

Sponsoren